BANANA

Banana er et dansk brand placeret i hjertet af København.

Det hele startede på Hawaii, hvor Christian Cordius og Jacques Noerbo besluttede at bringe et stykke paradis hjem til Danmark. Inspireret af indfødte Hawaiianere på Oahu begyndte idéen om Banana at dannes - en bæredygtig vegansk is uden raffineret sukker, sødet naturligt af selve frugten. Gennem deres innovative tilgang har de to iværksættere formået at skabe et unikt og lækkert produkt med det traditionelle soft-serve-format, men med en næringsværdi, der letter en livsstil uden at gå på kompromis med pris eller smag. Gennem samarbejde med Copenhagen Food Space, Growing Foods CPH og Inno-Founders er konceptet vokset til et veletableret brand i København.

I Banana tror vi på at udfordre status quo. Vi tror på at tænke anderledes, og vi tror at der gennem forandring og en simpel tanke, kan ske store ting. 
Måden vi ændrer status quo på, er ved at gøre vores produkter smagfulde og enkelte, gennem anvendelse af de ressourcer vi har tilgængelige. 
Ved at bruge bananer, der ellers ville blive kasseret på grund af deres udseende, bidrager Banana til at reducerer det overordnede madspild. Selvom nogle forbrugere og virksomheder betragter de alt for modne bananer som forældede, er sandheden, at bananer i deres brune tilstand, aflægger mest sødme og smag. Dette giver Banana mulighed for at skabe et lækkert, sødt produkt uden tilsætning af raffineret sukker. Da opskriften gør det muligt at tilføje enhver frugt, grøntsag eller andre smagsoplevelser, er det kun fantasien der sætter grænserne for, hvilke nye spændende smage der vil være tilgængelig i fremtiden.

Sommeren 2018 blev Bananas introduktion til det danske marked, hvorfra der i boden i Torvehallerne dagligt blev skænket hundredvis af is ud samtidig med at virksomheden tog afsted på festivaller, til events, madmarkeder osv. Banana blev i 2019 udvidet med yderligere to butikslokationer på Broendsgadekøkken samt Bananas første helårs butik på Jægersborggade 27. Ydermere blev virksomhedens produktsortiment udvidet med Bananbrød og shakes - begge et yderligere bidrag til at mindske det danske spild af bananer. Sommeren bød yderligere på rekordhøjt salg, en nominering til publikumsprisen ved "street om søerne", festivaler og events i lange baner, der fortsatte gennem efteråret og vinteren. I disse perioder teamede Banana op med virksomheden Tipster, som udbyder fordelagtige madoplevelser til deres forbrugere. Dette samarbejde forsatte yderligere ind i 2020, hvor banana idag er det bedst sælgende brand på platformen.

Da COVID-19 ramte Danmark i 2020 stod Banana til at åbne op for to nye lokationer, men måtte grundet omstændighederne udskyde projekterne og fokusere på at rekonstruere virksomheden. Dette resulterede i en udbringningservice hvor Banans kunder trykt kunne bestille 0,5 eller 1 liters bakker med bananas lækre soft serve is, leveret direkte til døren uden yderligere omkostninger. Projektet tog fart og hos Banana er vi ekstremt taknemmelige for den store støtte og opmærksomhed i denne ellers svære periode. I perioden har Banana yderligere arbejdet på et særligt og nyt projekt for virksomheden, som via salg i butikken samt som del af leveringskonceptet er blevet testet af vores kunder - vores helt egenudviklede og -producerede karamelsovs og chokoladecreme. I flæng af den oplevede glæde over vores veganske og sukkerfri is, mente vi at der på markedet manglede simple og tilgængelige produkter af høj kvalitet, rene ingredienser, med vidunderlig smag. Dette resulterede i vores nu nye produkter, som vi er stolte over at have med i BANANA familien.

Vi håber på endnu en varm solrig sommer, og tror på en grøn fremtid, hvor intet spildes, men bruges til større gavn.

Mahalo.

CHRISTIAN CORDIUS - Founder and CEO
CHRISTIAN CORDIUS - Founder and CEO
Banana Cph, Hjemmelavet Vegansk, Økologisk Is
Banana Cph
Banana Cph, Hjemmelavet Vegansk, Økologisk Is
Summertime 2020

BANANA Cph